Zelf je huis bouwen op Stadswerven

Wonen aan het water met de historische binnenstad op loopafstand. Dat maakt de nieuwe wijk Stadswerven zo bijzonder. Eens vierde de scheepvaartindustrie hier hoogtij. Aan die periode herinneren nog de kraanbaan en de Biesboschhal, die nu als tentoonstellingsruimte in gebruik is. In dit gebied, op de kop van De Staart, verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk.

 

Woningen en voorzieningen

 

De wijk Stadswerven telt 8 deelgebieden. Het plan is hier de komende jaren in totaal ruim 850 woningen te bouwen. Er komen zowel eengezinswoningen als appartementen. Daarnaast biedt het plan Stadswerven ruimte voor kantoren, horeca en winkels. In het zuidelijk deel van deelgebied B (zie onderstaande kaart) is ruimte voor zelfbouw gecreëerd.

Plan inrichting Stadswerven Dordrecht

Sfeer van de binnenstad

Stadswerven ligt in het verlengde van de Dordtse binnenstad. Een voetgangers- en fietsbrug verbindt straks de nieuwe wijk met het centrum. In de bebouwing zal de bijzondere sfeer van de binnenstad tot uitdrukking komen. Dat gebeurt onder meer door het toepassen van gesloten bouwblokken, een pandgewijze opbouw en wisselende gevelbreedtes en bouwhoogten.

Er komen zowel eengezinswoningen als appartementen. Stadswerven ligt in het verlengde van de Dordtse binnenstad. Een voetgangers- en fietsbrug (Prins Clausbrug) verbindt de nieuwe wijk straks met het centrum. In de bebouwing zal de bijzondere sfeer van de binnenstad tot uitdrukking komen. Er is gekozen voor een gevarieerd gevelbeeld met wisselende gevelbreedtes en bouwhoogten.

Het programma RTL Woontips besteedde in 2015 aandacht aan zelfbouw op Stadswerven. Twee zelfbouwers vertellen over hun plannen. Inmiddels zijn de eerste huizen in aanbouw.

 

Kavel reserveren

Ook wonen tussen Wantij en Merwede? Er zijn nog een paar kavels direct beschikbaar. Klik een gebied aan op de kaart en zie wat een kavel kost, hoe groot die is en of de kavel nog vrij is. Meer informatie over het andere woningaanbod vind je op www.stadswerven.nl.