Wilgenwende

De nieuwe wijk Wilgenwende biedt u het beste van twee werelden. Hier, aan de zuidkant van Dordrecht, kunt u landelijk wonen en de naastgelegen, bestaande wijk biedt u alle voorzieningen. De naam Wilgenwende verwijst naar een prominent aanwezige waterstroom in het Nationaal Park De Biesbosch die ook zal worden doorgezet binnen het project. Bent u natuurliefhebber, fietser of wandelaar dan kunt u hier naar hartenlust genieten van de omgeving.

Wilgenwende is gebouwd op veiligheid en rust. Kindvriendelijkheid staat hierbij voorop, wat binnen de wijk direct te ervaren valt door het aanleggen van onder andere diverse door de wijk verspreide speelplekken, maar ook door een maximale snelheid in de wijk in te stellen van 30 km per uur.

De woningen van de nieuwbouwprojecten Wilgenwende
De nieuwe wijk Wilgenwende bestaat straks uit circa 600 nieuwbouw woningen, vrije kavels en appartementen in verschillende typen en prijsklasse en zal in meerdere fasen gerealiseerd gaan worden. Er is een diversiteit aan architectuurstijlen ontstaan. Het motto voor de wijk Wilgenwende is ‘Natuurlijk Wonen’. De woonomgeving kenmerkt zich door fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken als natuurlijk rustpunt in de wijk.

Fasen nieuwbouw
De nieuwbouw van Wilgenwende wordt in meerdere fasen gebouwd aan de zuidelijke rand van Dordrecht. De architectuur van de wijk is tot nu toe geïnspireerd op de prettige stijl van de ‘jaren 30’ en de ‘herenboerderij’ zoals die op het eiland van Dordrecht voorkwam. Beide karaktervolle bouwstijlen. “Ouderwets” maar met de hoge kwaliteit van nu. In het deelgebied met de bouwkavels en Patiobungalows is ruimte voor andere architectuurstijlen. Inmiddels zijn de deelgebieden Wilgendaal, Wilgenweide, Wilgenveld, Wilgenkroon, Wilgenpark en Molenzigt (deels) opgeleverd of in (komende) aanbouw.

Informatiecentrum op locatie in Dordrecht
Wij ontvangen u graag in het informatiecentrum van Wilgenwende. U bent iedere zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur welkom in het nieuwe informatiecentrum.
Bezoekadres: Laan van Braets 73, gelegen midden in de wijk.

Belangstelling in Wilgenwende?
Schrijf u in als belangstellende en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.