Wantijhof Dordrecht: een bijzondere toevoeging aan een even bijzondere locatie. Met het Wantij aan de ene zijde en het bruisende Energiehuis aan de andere zijde. Daartussen vormt een stoer en eigentijds bouwblok, vormgegeven met historische Dordtse kenmerken in een modern jasje, de schakel tussen het historische stadscentrum en de Stadswerven. Het is een stadsblok met een eigen ‘smoel’, en een groen hart, waarbij een betekenisvolle plek aan de stad wordt toegevoegd om te wonen, te ontmoeten en te werken op een duurzame wijze.

Binnen het stadsblok is ruimte voor in totaal 36 wooneenheden met een gebruiksoppervlakte uiteenlopend tussen de ca. 70m² en de ca. 160m² en een eigen parkeervoorziening. Door de grote diversiteit in afmeting en basistypologieën, te weten bovenbenedenwoningen, woon-werkwoningen en appartementen biedt het plan voor ieder wat wils. Starters, gezinnen, ondernemers, empty nesters en senioren kunnen er gemoedelijk met elkaar samen leven. De gezamenlijke binnentuin en de aaneenschakeling van zonnige buitenruimten en galerijen verbindt de bewoners.

Het stadsblok/hof ontstaat op de locatie gelegen aan het Energieplein tussen het Energiehuis en het Wantij. Gelegen tegen het historische stadscentrum van Dordrecht, maar ook te midden van, en met zicht op de kwalitatieve en duurzame stadsvernieuwing Stadswerven en het voorgelegen water. De locatie vormt de schakel tussen de nieuwe ontwikkelingen in Dordrecht en de bestaande stedelijke structuur. Het is een gebied met een veelzijdig karakter, waar je kan genieten van het contact met het water, hoogwaardige culturele en commerciële voorzieningen, en dat met de prachtige binnenstad van Dordrecht op loopafstand.

Terug naar het overzicht