Ontwikkelaar Edelwonen uit Apeldoorn verbouwt het ING-kantoor aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht tot vijftien tot twintig luxe woonstudio´s voor starters. En dat is goed nieuws voor singles, studenten en stellen die een huis in Dordrecht zoeken. De ontwikkelaar wil dat de bouw maar zes maanden gaat duren en de bewoners er snel kunnen intrekken. 

Het ING-kantoor aan de Johan de Wittstraat staat al jaren leeg en daarom is er een nieuw plan voor gemaakt. De winkel op de begane grond en de kantoren op de eerste verdieping worden op dit moment alleen nog gebruikt. Ook deze worden verbouwd tot een nieuw kantoor.

Sociale huurwoningen
De kleine appartementen zijn bedoeld voor de sociale huur en ze zijn er vanaf 60 vierkante meter. De huurwoningen voor starters zijn ingericht met een keuken en badkamer en staan onder toezicht van een huismeester. De grotere woningen komen qua prijs boven de huursubsidiegrens uit. Tevens komen er sport- en wellnessruimtes en een gezamenlijk dakterras.

De ontwikkelaar heeft nog geen oplossing aangedragen voor eventuele parkeerproblemen of aantasting van de privacy in de buurt. Daarom is het plan voorlopig aangehouden.

 

Terug naar het overzicht