Wijken

Iedere wijk in Dordrecht heeft haar karakter. Hieronder een overzicht van alle wijken met een korte omschrijving per wijk.

Binnenstad

De Dordtse binnenstad is beroemd om haar winkelstraten en monumentale gebouwen. Maar er is meer. Voor velen is de binnenstad de plek om te wonen: historisch of in nieuwbouw.

Dubbeldam

Dubbeldam grenst direct aan het natuurgebied De Hollandse Biesbosch. De wijk heeft een eigen weekmarkt en veel recreatieve voorzieningen zoals fiets- en wandelpaden.

Noordflank/Centrum

Deze wijk is aan de Noordzijde van het centrum gelegen, in deze wijk is ook het Energiehuis ontwikkeld.

Oud-Krispijn

Er is een aantal buurten in de wijk Oud Krispijn, ieder weer met hun eigen specifieke kenmerken.

Nieuw-Krispijn

De wijk Nieuw Krispijn is een wijk nabij het centrum van Dordrecht. De wijk ligt direct achter het Centraal Station en is één van de meest geliefde wijken om te wonen.

Reeland

De wijk Het Reeland werd in verschillende perioden gebouwd. Een groot gedeelte stamt van na de Tweede Wereldoorlog. De wijk wordt in tweeën gedeeld door de Merwede-Lingelijn, de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Stadspolders

Stadspolders is een relatief nieuwe wijk, gebouwd in de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw. Het hoogste gebouw van Dordrecht staat in deze wijk en draagt de naam van de hoogste boom ter wereld: Sequoia.