Na flink wat jaren plannen maken, verrijzen er in de aankomende periode 41 luxe stadsappartementen aan de Korte Kromhout, aan de oever van de Spuihaven. Op deze plek wilde de gemeente eerst een grote openbare parkeergarage bouwen en tekende projectontwikkelaar Bruil een plan voor een parkeergarage met woningen. Nu realiseert het Dordtse Holtburgh Capital negen verschillende gebouwen waarin luxe appartementen komen. Dit najaar wordt de bebouwing van het voormalige Garagebedrijf Van Damme gesloopt om plaats te maken voor ‘Kromhout aan het Water’.

De woningen zijn ondanks de prijzen van 3 tot 4,5 ton erg populair. Waar vind je dan ook zulke grote appartementen aan het water op vijf minuten lopen van de binnenstad met een eigen parkeerplaats? Hier dus, aan de Korte Kromhout in Dordrecht.

Start sloop
De sloop start in november, de bouw in het tweede kwartaal volgend jaar. Eind 2022 krijgen de bewoners de sleutel. De monumentale schoorsteen van de vroegere melkfabriek wordt gerestaureerd en blijft een landmark voor het wooncomplex.

Wil je meer weten over dit interessante project in de Dordtse binnenstad kijk dan op kromhoutaanhetwater.nl.

Terug naar het overzicht