Een eigen nationaal park in je achtertuin

Dordrecht heeft binnen haar stadsgrenzen een eigen Nationaal Park, de Biesbosch. Dit park is een uitgestrekt zoetwatergetijdengebied met smalle kreken, door riet omzoomde watergangen, wilgenvloedbossen, grienden en een unieke flora en fauna. En het mooiste is, dit alles slechts op een kwartier vanaf het centrum, dus in de achtertuin van je woning.

Je eigen Hollandse jungle
In de Biesbosch kun je varen, wandelen, fietsen, picknicken en de natuur ontdekken. Het Biesboschcentrum Dordrecht is het centrale punt. Je kan de Biesbosch ook zelf varend ontdekken met je eigen boot of huur een roeiboot, kano’s of fluisterboot.

Varend door de kreken waan je je in een avontuurlijke Hollandse jungle!

Daarnaast zijn er recreatiemogelijkheden in de Merwelanden en is er aan de zuidkant van Dordrecht extra ruimte voor nieuwe natuur- en recreatiegebieden gecreëerd. Wie van rust en ruimte wil genieten, kan hier fietsen, wandelen, kanoën of bijkomen op een van de vele stilteplekjes midden in de natuur.

Verder zijn er verschillende stadsparken waaronder het Wantijpark, Weizigt en Park Merwestein. Bovendien kenmerkt de stad zich door veel water.