Dordrecht, prima bereikbaar

Dordrecht is uitstekend bereikbaar met de auto, de boot en het openbaar vervoer. De stad wordt rondom ontsloten door de A15, A16 en N3, laatstgenoemde wordt de komende jaren verder aangepakt zodat de bereikbaarheid nog beter wordt.

De stad heeft door deze snelwegen een centrale plek richting Breda/Antwerpen, Gorinchem/Utrecht en Rotterdam. De binnenstad van Rotterdam bereik je al binnen een half uur. En met de trein gaat het nog sneller; vanaf het Centraal Station sta je binnen een minuut of twintig op Rotterdam Centraal of Blaak.  Voor Dordrecht – met haar oriëntatie op het water – is de waterbus een uitkomst. Deze wordt naast recreatief veelvuldig gebruikt als forenzenvervoermiddel richting de omliggende Drechtsteden en ook Rotterdam.

In het programma Hoogwaardig Openbaar Vervoer werkt Dordrecht samen met de andere Drechtsteden aan de verbetering van de doorstroming op plekken waar vaak opstoppingen zijn. Daarnaast wil Dordrecht het stationsgebied ontwikkelen tot een economische ‘hub’ waarvoor geïnvesteerd moet worden in de bereikbaarheid van het station per fiets, auto en bus.