Aan de zuidkant van Dordrecht grenzend aan de Wieldrechtse Zeedijk en de achterliggende Louisapolder komt een bijzonder landelijk gelegen plek om te wonen: Louisa’s Weelde. Hier waan je je midden in een landschap van boomgaarden, knotwilgen, iepenlaantjes, grienden, bruggetjes en slootjes. En de dynamische binnenstad ligt op steenworp afstand. In Louisa’s Weelde pluk je de vruchten van twee werelden. Enerzijds de sereniteit van dorpse sfeer met zijn weidse polder (suikerbiet) en anderzijds de dynamische stad vol karakter en kleur (sushi).

Louisa’s Weelde

In Louisa’s Weelde komen 48 landhuizen – 36 vrijstaand en 12 twee-onder-een-kap – op vijf verschillende erven. De huizen zijn met elkaar verbonden zijn door een park en boomgaarden. Door het wijkje loopt een fiets-/wandelpad met aan de oostkant met twee erven grenzend aan het park en aan de westkant drie erven omgeven door boomgaarden. Op ieder erf staat een boomgaard met daaromheen de woningen. Alle huizen hebben een garage en een oprit voor twee auto’s. Je bent overal op jouw erf nauw verbonden met het landschap om je heen. De grootte van de kavels varieert tussen de 500 en 1100 m².

Landelijk karakter

In het ontworpen landschap komen woningen met een landelijk karakter. De huizen zijn geïnspireerd op boerenschuren met grote openingen in combinatie met rustieke en traditionele elementen. De uitstraling is landelijk, stoer, robuust en functioneel en de woningen hebben allen grote kappen. De 48 landhuizen zijn geïnspireerd op de omgeving en de natuur. Het beeldkwaliteitsplan bewaakt hiermee de ‘eenheid in verscheidenheid’ bij het bouwen van de woningen.

Infinity garden

Vanaf het erf heb je zicht op de diepe groene voortuinen en de vele doorkijkjes naar het achterliggende landschap en de naastgelegen groene gebieden. De tuinen van de woningen zijn direct verbonden met het landschap. Hierdoor ontstaat de ‘infinity garden’ met lange zichtlijnen vanuit de woningen richting landschap en groen. Op karakteristieke plekken in het gebied worden monumentale bomen geplant. Er zijn nergens strakke en harde overgangen. Verder zorgen de zachte bermen en open verhardingen voor een goede waterinfiltratie.

Interesse?
Heb je belangstelling om te wonen in Louisa’s Weelde? Laat jouw gegevens achter en je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Of kijk eens op de website van het nieuwbouwproject www.louisasweelde.nl.

Terug naar het overzicht