Het stoere Wervenkade maakt deel uit van het omvangrijke nieuwbouwproject Stadswerven, dat uniek is voor Dordrecht en de omliggende Drechtsteden. De komende jaren wordt dit oostelijke waterfront omgetoverd tot een levendige en hoogwaardige woonwijk, met een mooie mix van koop- en huurwoningen. Op 12 november start de verkoop van dit project.

De wijk Stadswerven
De eerste pioniers hebben hun intrek al genomen in dit bijzondere stukje Dordrecht. En de komende jaren komen er nog eens honderden woningen bij. Stadswerven ontwikkelt zich tot een nieuwe dynamische wijk, die refereert aan de industriële historie van de scheepsbouw. Het omliggende water, het ruige karakter en de overblijfselen uit die bloeiende industrie vormen de ankerpunten in deze grootscheepse transformatie. De gebiedsontwikkeling – op het kruispunt waar drie grote rivieren samenkomen – biedt volop kansen aan nieuwe en bestaande Dordtenaren, ondernemers, gezinnen en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Zo is er alle ruimte voor wonen, werken, cultuur, ontspanning en horeca.

Wervenkade
Op een van de mooiste plekken in het nieuwe Stadswerven in historisch Dordrecht verrijst Wervenkade. Het trapsgewijze gebouw geeft het gebied extra elan en fungeert straks als de nieuwe entree van deze unieke wijk in ontwikkeling. Het is een stoer gebouw met 63 woningen, een weelderig daklandschap en een inpandige parkeergarage. Wervenkade biedt een unieke kans om comfortabel en luxe te wonen aan het water. Met oog voor het roemrijke industriële verleden, de unieke ligging en de bestaande flora en fauna.

Wervenkade schittert straks aan de rivier de Merwede – vlak bij alle voorzieningen – en biedt een adembenemend uitzicht over het water. De uiterst duurzame woningen zijn gesitueerd rondom een groen binnenhof, trapsgewijs oplopend naar het water. Ze zijn zeer divers en variëren in grootte. Zo kun je kiezen uit parkwoningen, kadewoningen, appartementen of Merwedewoningen. Voor elk wat wils dus. En welke woning je ook kiest: overal geniet je van een weids panorama van het water en het park.

Meer informatie over het woningproject kun je hier vinden.

Terug naar het overzicht