Afgelopen donderdag hebben wethouder Burggraaf van de gemeente Dordrecht en directeur ABB Bouwgroep de heer Dekker, het startsein gegeven voor nieuwbouwproject Amstelwijck Park. Het woningproject komt op de locatie van het voormalige Refaja ziekenhuis. Onlangs tekenden ABB en de gemeente Dordrecht de overeenkomst. Inmiddels zijn de grote sloopwerkzaamheden in volle gang.

Nieuwbouwontwikkeling
Het Refaja ziekenhuis, dat later werd omgedoopt tot Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Amstelwijck, is al enkele jaren niet meer in gebruik. ABB heeft de locatie aangekocht en heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Dordrecht. Op deze locatie wordt nieuwbouwproject Amstelwijck Park gerealiseerd dat zelfs voor de mooie stad Dordrecht van uitzonderlijke kwaliteit is.

In dit project komen natuur, saamhorigheid en ruimte om te verblijven samen. Er is bijzonder veel aandacht voor het openbaar gebied: de hofjes, autoluwe straten en het water tillen Amstelwijck Park naar een hoog niveau. Er komen verschillende type woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en appartementen. Alle woningen zijn in het middelhoge tot hoge prijssegment. Zeinstra Veerbeek Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur.

Startsein
De gemeente Dordrecht en ABB werken voor Amstelwijck Park samen. Die samenwerking wordt nu bezegeld met het startsein bij de projectlocatie. Wethouder Burggraaf vertelt: “Het is fijn samenwerken met ABB. Er worden grote stappen gezet in de voorbereiding van Amstelwijck Park. Een prachtige groene woonwijk met een diversiteit aan woningaanbod voor iedere Dordtenaar!” De heer Dekker vult aan: “Wij zijn er trots op dat we in deze mooie stad én specifiek in deze fijne wijk een hoogwaardig project mogen realiseren. Wij kijken ernaar uit om met de eerste fase in verkoop te gaan en de toekomstige kopers te ontmoeten. Want uiteindelijk ontwikkelen en bouwen we natuurlijk voor tevreden kopers!”.

ABB verwacht in het eerste kwartaal van 2021 te starten met de verkoop van fase 1. Op de website www.amstelwijckpark.nl is informatie te vinden over het project. Ben je geïnteresseerd? Laat dan je gegevens achter op de website van het Amstelwijck Park. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Terug naar het overzicht